Datajournalist tømmer Arbejdstilsynets database

Så lykkedes det: Datajournalist Kåre Rysgaard fra Stickelbergs Bureau har tømt Arbejdstilsynets hjemmeside, hvor en database viser 5000 virksomheder, der har fået røde eller gule smiley for dårligt arbejdsmiljø. Oplysningerne kan bruges til et væld af historier og interaktive kort.

Arbejdstilsynets hjemmeside rummer oplysninger om samtlige virksomheder i Danmark, som pt har røde og gule smileyer for dårligt arbejdsmiljø. Men normalt skal man klikke på hver enkelt virksomhed for at få information. Det orkede Kåre Rysgaard fra Stickelbergs Bureau ikke. I stedet lavede han et lille program, som systematisk gennemgik samtlige virksomheder i databasen og kastede dem i et regneark.

Step to var at analysere de mange tal. Efter nogle arbejdssomme timer med vennen Excel, blev data renset – og historierne begyndte at tegne sig. For Ugebrevet A4 lavede Kåre Rysgaard flere historier om dårligt arbejdsmiljø. Blandt andet kunne man bag tallene se, hvilke brancher, som havde det værste arbejdsmiljø – og hvilken virksomhed i Danmark, der havde fået flest påbud og forbud. Selve historierne blev blandt andet serveret med dette interaktive kort, som også er at finde på Ugebrevet A4´s hjemmeside. Ønsker I mere information om interaktive kort eller webscrabing for journalister, så kontakt datajournalist Kåre Kildall Rysgaard på 4232 0603.

Arbejdstilsynet smiley