Konference i datajournalistik i USA

Nicar konferencen i datajournalistik i USA er stedet, hvor det sker, hvis man er interesseret i datajournalistik. For tredje år i træk har datajournalist Kåre Kildall Rysgaard fra Stickelberg deltaget i konferencerne, som i 2014 blev afholdt i Baltimore. 900 journalister fra 20 forskellige lande var taget på konference, og oplæggene var især fra de amerikanske medier, som har en lang og stolt tradition for at analysere data og for at journalister, programmører og visualiseringsfolk arbejder sammen. New York Times, Propublica, Washington Post og mange andre tunge medier havde sendt foredragsholdere. Det samme havde universiteter og journalistuddannelser, og niveauet var tårnhøjt.
Til Nicar konferencerne er der gerne 10 forskellige oplæg eller handouts at vælge imellem hver time. Der er både noget for programmører på mediearbejdspladser, men også et væld af fif for journalister i konkrete værktøjer og ideer til gode historier ved hjælp af datajournalistik.
Denne gang fokuserede jeg på:

  • Mapping (flotte visualiseringsprogrammer)
  • Scraping (flere ideer til, hvordan man tømmer nettet for information)
  • Interaktive fortællinger (mange værktøjer til visualiseringer)
  • Avanceret research ved hjælp af nettet

Derudover fik jeg en række konkrete ideer til historier med hjem. Ønsker jeres nyhedsorganisation opdateret viden om, hvilke muligheder der er med datajournalistik/et kursus eller har en konkret opgave, er I altid velkommen til at henvende jer til Kåre Kildall Rysgaad på 4232 0603.